Oudeschild

De haven van Oudeschild herinnert nog aan de glorietijden van het dorp. Toen was het een bedrijvige haven, strategisch gelegen bij de rede van Texel. Via Oudeschild werden de schepen voorzien van een voorraad vers drinkwater voordat ze begonnen aan hun avontuurlijke reizen naar de Oost…

Maar het dorp is sindsdien zeker niet ingeslapen. Oudeschild is nu de thuishaven van stoere Texelse kotters; grote vissersschepen, traditiegetrouw geschilderd in het Texels groen, zwart. Je kunt in het dorp dan ook terecht voor een heerlijk visje, vers gebakken of klaar om thuis in de pan te leggen.

Waar vroeger het water werd gewonnen voor de schepen van de VOC, brouwt men tegenwoordig bier. De Texelse Bierbrouwerij is zelfs op het vasteland bekend om zijn lekkere en bijzondere bieren. Veel ingrediĆ«nten voor het bier worden op het eiland verbouwd. Bij verrassend veel akkers met wuivend graag kunt u een bord aantreffen met de tekst ‘hier groeit uw Texels biertje’.