De Koog

De Koog is de badplaats van Texel.  Het dorp is het meest toeristich en trekt jaarlijks vele toeristen. De Koog ligt vrijwel direct aan de Noordzee; slechts twee duinenrijen scheiden het dorp van het strand.

Voordat toeristen het dorp ontdekten, was De Koog lange tijd een vissersdorp. De vissersbevolking trok weg in de 16e eeuw. Alleen de kerk midden in het dorp, uit 1415, en een huisje naast de kerk herinneren nog aan de visserijgeschiedenis van De Koog. Het dorp heeft nu zo’n 1300 inwoners.

Onder jongeren staat de Koog om het bruisende uitgaansleven in de zomer. Het bekendst is de grote discotheek “De Toekomst” en de vele andere cafés en clubs.

Maar het dorp heeft ook de volwassen vakantieganger veel te bieden. Het dorp biedt laats aan veel restaurantjes en eetcafés. In het vakantieseizoen is er elke dinsdag een braderie. Tijdens de braderie kun je in het dorp je hart ophalen aan lekker eten en een marktje.